Gázkazán

Gázkazán 2023-04-07T07:18:46+00:00

Fondital

A FONDITAL gyár fűtési rendszerek komplett palettáját kínálja, öntött és a préselt alumínium radiátorokat, ventilátoros konvektorokat, elektromos radiátorokat, fali- és álló gázkazánokat, napkollektorokat és fotovoltaikus paneleket. Minden termék alapos és mindenre kiterjedő tesztelésen, illetve gyártás közbeni és utáni minőség-ellenőrzésen esik át, ami garantálja a termékek kiváló minőségét.

A FONDITAL gyár az 1970-es évektől kezdve a fűtési piac meghatározó szereplője, akire bátran támaszkodhatnak a régi és új ügyfelek. A fűtéstechnikában betöltött jelentős szerep ellenére a Fondital gyár nem állt meg a fejlesztésekkel. Folyamatos innovációval és új termékek fejlesztésével igyekszik megfelelni a változó felhasználói igényeknek.

További információ: www.fondital.hu

Vaillant

A “Vaillant” fogalom a fűtéstechnika területén. Szabadalmai a cég 1874-es alapítása óta folyamatosan meghatározzák a gázkészülék-szakma fejlődésének irányát.

A Vaillant-csoport vezető pozíciót foglal el az olyan fontos termékcsoportokban, mint a fali és álló fűtő- és kombi gázkazánok, valamint az elektromos melegvíz-készítő berendezések.
A Vaillant-csoporton belül a Vaillant márka az elmúlt években folyamatosan bővítette technológiai portfolióját az energiatakarékos és környezetbarát készülékek iránti piaci keresletnövekedéssel párhuzamosan: termékkínálata a hatékony gáz- és olajfűtő berendezések mellett olyan innovatív megoldásokat is magába foglal, mint a hőszivattyúk, pellet-fűtőkazánok, napenergia-hasznosító hő- és villamosáram-termelő berendezések, mikro-hőerőművek (tüzelőanyag-cellás létesítmények) és intelligens rendszerek.
A siker alapja a kutatás-fejlesztési tevékenység, melynek irányát a fogyasztói igények folyamatos és szisztematikus elemzése határozza meg.

A Vaillant márka termékei 1904 óta kaphatók Magyarországon. Kezdetben a németországi gyár közvetlenül látta el a magyar piacot, 1992 óta viszont a Vaillant-csoport saját leányvállalatán, a Vaillant Hungária Kft.-n , – 2006. július 1. óta a Vaillant Saunier Duval Kft.-n – keresztül elégítjük ki a helyi igényeket. A Vaillant fejlesztési tevékenységének eredményei a leányvállalaton keresztül rövid időn belül a magyar piacon is elérhetők, termékpolitikánkban kiemelt hangsúlyt fektetünk az energiatakarékosságra és a megújuló energiaforrások hasznosítására, ezen keresztül a környezetvédelemre. Ezért is található a Vaillant termékpalettáján a kondenzációs készülékek és napkollektorok széles köre, a magas szintű, komplex szabályozással és rendszerszemlélettel együtt.

A Vaillant Saunier Duval Kft. a magyar piac meghatározó szereplője.

További információ: www.vaillant.hu

Ariston

Az Ariston innovatív és energiatudatos termékek széles kínálatát biztosítja világszerte.

A gyártó hivatalos honlapja: ARISTON

Immergas

Az IMMERGAS 1964 óta vezető szerepet tölt be a háztartásokban használatos gázüzemű fűtőkészülékek tervezésében és gyártásában. Élvonalbeli szerepe, a siker titka, a minőség és a termékek állandó fejlesztésének köszönhető.

A gyártó hivatalos honlapja: IMMERGAS

FÉG

Az európai szabványok szerint, valamint nyugat-európai gyártmány és technológiai licencek alapján gyártott termékek palettáját főként a FÉG átfolyós rendszerű gázüzemű vízmelegítők, fali fűtő- és kombikazánok, modulkazánok, és hőcserélők képezik. Legújabb termékeink a villanybojlerek és a pellet fűtési rendszer.

Az MV19.1, MV21 és MZV18 típusú fali átfolyós vízmelegítők családi házak vagy lakások egyedi használati meleg víz ellátására alkalmasak, 10 és 13 liter/perc teljesítménnyel. A legújabb MV19.1E és MV21 E őrláng nélküli, elemes gyújtású változatokkal jelentős energiaköltség takarítható meg.

A Cirkonova gázkazánok tekintetében 12, 18, 24 és 36 kW teljesítményű fali központi fűtőkészülékek, valamint 24 és 35 kW-os kombi készülékek készülnek.

120 éves gyártói tapasztalat – A magyar kazánmanufaktúra

A Fegyver és Gépgyár Részvénytársaságot 1891. február 24-én alapították Budapesten. Az azóta eltelt 120 év alatt a gyár elnevezésének három kezdőbetűje – FÉG – fogalommá vált Magyarországon. A FÉG múltjában számos jelentős ipartörténeti mozzanat található. A vállalat története mindazon folyamatok és események lenyomata, amelyek meghatározói voltak a történelmi Magyarország ipari fejlődésének. Elsősorban a fegyelmezett, minőségi gyártás, a hosszú élettartam, valamint a megbízhatóság fémjelzi a FÉG termékeket.

Vállalatunk 2008-ban a jogelőd megvásárlásával újraindította a hazai gázkészülékgyártást. Mára a VARA-FÉG Kft. az átfolyós rendszerű vízmelegítők és fűtőkészülékek tekintetében az ország legjelentősebb gyártója. Az országban jelenleg is működő több százezer FÉG-készülék bizonyítja e termékek tartósságát, megbízhatóságát és versenyképességét.

A vállalat Makón a nagy múltú FÉG technológiai bázisán és telephelyén, az évek során felhalmozódott gyártási, értékesítési és szervizhálózati tapasztalatok átvételével állítja elő a közkedvelt gázüzemű, átfolyós rendszerű vízmelegítőket és falikazánokat. Nyugat-európai gyártmány és technológiai licencek alapján az elmúlt években több mint egy millió vízmelegítő és fűtőkészülék készült.

A FÉG-típusú gázkészülékek és modulkazánok ma már nemcsak hazánkban, hanem számos közép- és kelet európai országban is értékesítésre kerülnek.

További információ: www.fegkazan.hu

Supernova Savio

A Savio neve egyet jelent a minőségi kazántechnikával. Idáig azonban hosszú és küzdelmes út vezetett, amely minden buktatójával és nehézségével együtt mégis olyan volt, mint az olasz bor: hosszú érlelés szükséges a tökéletes minőséghez.

Tekintse meg az általunk forgalmazott, legújabb Supernova Savio új generációs kazánokat.

A vállalatunk története egészen az 1930-as évekre nyúlik vissza. Leopoldo Savio, az alapítónk elhatározta, hogy az emberek életminőségét javító kényelmet teremt. Éveken át tartó tervezést követően, 1940-ben vált valóra az álma: Veronában, Leopoldo néven egy kis thermo-mechanikai vállalkozást indított el, ahol háztartási vízmelegítőket gyártottak.

A cég sikerességét tovább erősítette, hogy az ötvenes évek végén Savio elindította a radiátorok gyártását. 1986-ban, már Savio néven, valódi piacvezető lett ebben az iparágban azzal, hogy termékválasztékát gázbojlerekkel bővítette.

A gázbojlerek gyártása mindössze az első lépés volt a nemzetközi terjeszkedés során. A Savio mára már minden kontinensen széles körű műszaki és értékesítési hálózattal szolgálja ki ügyfelei igényeit. Most pedig büszkén erősíthetjük meg, hogy eddigi sikereink túlszárnyalták Leopoldo Savio egykori álmait.

További információ: www.saviokazan.hu

ACTADENS  25S-30S

Kombinált üzemű, háztartási kondenzációs gázkészülék

 • 1:5-ös modulációval ; 25 és 30 kW-os változatban is;
 • A készülék menürendszere előkészítve Hibrid rendszer szabályozásához;
 • Bronzból készült hidraulikus blokk a hosszú élettartam és a környezetvédelem miatt;
 • Egyspirálos nagy vízterű fűtési hőcserélő;
 • Külön állítható fűtés és HMV oldali teljesítmények;
 • Visszanézhető hibalista és info menü;
 • Megnövelt színes digitális kijelző;
 • HMV bejövő ágon beépített szűrő;
 • 8 literes tágulási tartály;
 • Fémvázas tartókeret;
 • Keringető szivattyú tengelyzáró csavarral ellátva a letapadás elkerülése miatt;

EVODENS  25S-30S; 25SV-30SV

Kombinált és fűtő üzemű, háztartási kondenzációs gázkészülék

 • 1:10-es modulációval ; 25 és 30 kW-os változatban is;
 • 250 Pa extraerős beépített ventilátor teljesítmény a nagy elvezetési hosszokhoz; 60/100= 12 m 80/125= 23 m
 • A készülék azonnal fogadni képes két szobatermosztátot és vezérel egy második fűtőkört ( szivattyú, vagy zónaszelep kapcsolása)
 • Egyspirálos nagy vízterű fűtési hőcserélő;
 • Külön állítható fűtés és HMV oldali teljesítmények;
 • Visszanézhető hibalista és info menü;  Ionizációs elektróda ionáram kiolvasási lehetősége;
 • Megnövelt színes digitális kijelző;
 • HMV bejövő ágon beépített szűrő;
 • 7 literes tágulási tartály;
 • Fémvázas tartókeret;
 • Modulációs keringtető szivattyú;

INOXDENS  25S-35S; 25SV-35SV

Kombinált és fűtő üzemű, háztartási kondenzációs gázkészülék

 • 1:5-ös modulációval ; 25 és 35 kW-os változatban is;
 • 170 Pa extraerős beépített ventilátor teljesítmény a nagy elvezetési hosszokhoz; 60/100= 10 m 80/125= 22 m
 • Egyspirálos nagy vízterű fűtési hőcserélő;
 • Külön állítható fűtés és HMV oldali teljesítmények;
 • Visszanézhető hibalista és info menü;  Ionizációs elektróda ionáram kiolvasási lehetősége;
 • digitális kijelző;
 • HMV bejövő ágon beépített szűrő;
 • 7 literes tágulási tartály;
 • Fémvázas tartókeret;
 • Modulációs keringtető szivattyú;